Jeugdsportfonds

Zwemschool Amsterdam heeft een speciale samenwerking met Jeugdsportfonds. U kunt een vergoeding van €225,00 aanvragen voor de lessen bij onze Zwemschool in Amsterdam!

Het Jeugdsportfonds zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar die niet kunnen sporten, gezien de financiële situatie van hun ouders. Subsidie van het Jeugdsportfonds kan aan worden gevraagd via de gemeente. Criteria om in aanmerking te komen voor subsidie kunnen per gemeente iets verschillen. Niet alle gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdsportfonds, maar zij bieden wellicht andere mogelijkheden voor een bijdrage aan bijvoorbeeld de zwemlessen van uw kind.

Een aanvraag bij het Jeugdsportfonds kunt u niet rechtstreeks doen. Dit gaat namelijk via een tussenpersoon (bijvoorbeeld arts, leerkracht, sportbuurtcoach, maatschappelijk werker) die is aangesloten bij het Jeugdsportfonds. Via deze website kunt u checken welke intermediairs zich bij jou in de buurt bevinden.

Een andere regeling die het Jeugdsportfonds heeft, is een kortingspas voor sport en cultuur. Deze pas is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. In veel gemeenten is zo’n pasje beschikbaar. Deze korting kan in sommige gemeenten ingezet worden voor het gebruik van zwemlessen voor kinderen. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Bekijk voor meer informatie de website van het Jeugdsportfonds.

Wat als ik geen zwemles kan betalen?

Zwemles is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Een veel gehoorde reden is dat zwemles niet te betalen is voor ouders die er financieel wat minder voor staan. Gelukkig zijn er diverse fondsen en stichtingen die hulp bieden om kinderen toch deel te laten nemen aan zwemles. Zwemles is en blijft namelijk heel belangrijk om vertrouwd en zelfredzaam te worden in het water. In deze blog komen drie initiatieven aan bod die ouders ondersteunen wanneer zij zich in een lastige financiële positie bevinden, maar toch graag hun kinderen aan sport willen laten deelnemen.

PlonsFonds

Het PlonsFonds is er voor kinderen die opgroeien in armoede en daardoor niet op zwemles kunnen. Dit fonds richt zich specifiek op zwemlessen voor kinderen. Dit omdat zwemlessen te kostbaar zijn en andere financiële bijdragen niet voldoende zijn. Het PlonsFonds kan hier bijspringen om het financiële gat mogelijk te dichten. Een maatschappelijke organisatie met een ANBI-verklaring kan namens ouders en verzorgers een aanvraag indienen bij Nationaal Fonds Kinderhulp, onder vermelding van het PlonsFonds.

Het PlonsFonds zamelt geld in, zodat zoveel mogelijk kinderen toch op zwemles kunnen en een zwemdiploma kunnen halen. Het PlonsFonds erkent het belang van zwemlessen en ziet in dat dit belangrijk is voor de veiligheid van kinderen, hun zelfvertrouwen en hun sociale contacten. Het PlonsFonds is een initiatief dat ondersteund wordt door Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp zet zich al sinds 1959 in voor kinderen die opgroeien in armoede of kampen met ernstige problemen thuis.

Zie voor meer informatie deze website.

Leergeld

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Kinderen krijgen daarmee een springplank geboden, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Leergeld is niet beschikbaar in iedere gemeente. Om eenvoudig te zien of Leergeld ook in uw gemeente beschikbaar is kunt u deze website raadplegen.

In 2015 heeft Stichting Leergeld via 87 lokale Leergeld stichtingen 77.303 kinderen in Nederland kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op deze website.

Uiteraard hopen we dat het betalen van zwemlessen geen belemmering voor jou vormt. Mocht dit wel het geval zijn, weet dan dat je er niet alleen voor staat. Het belang van zwemles en sport in het algemeen mag niet onderschat worden.

We hopen jou en je kind snel te mogen verwelkomen bij Zwemschool Amsterdam!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.