Logo Zwemschool Amsterdam

Ontdek het Zwem ABC bij Zwemschool Amsterdam: Wij leren jouw kind veilig en vaardig in het water te zijn!


Welk diploma past bij jouw kind?


Bij Zwemschool Amsterdam zetten we jouw kind en zijn of haar zwemveiligheid op de eerste plaats. We zijn trots om te delen dat we ons nu volledig richten op het Internationaal Zwem ABC van SwimSport International. Dit is een gerenommeerd en uitgebreid zwemprogramma dat jouw kind niet alleen leert zwemmen, maar het ook voorbereidt op veiligheid en zelfredzaamheid in het water.


Het Internationaal Zwem ABC: Een compleet zwemtraject voor jouw kind!


Het Zwem ABC-programma bestaat uit drie diploma's: A, B, en C. Elk niveau bouwt voort op de vaardigheden die jouw kind al heeft geleerd, waarbij het stap voor stap leert zwemmen en zich veilig in het water kan bewegen.


  • A-Diploma: Hier leert jouw kind de basisvaardigheden van het zwemmen. Dit is de eerste stap naar zwemveiligheid.
  • B-Diploma: Dit niveau richt zich op het vergroten van het uithoudingsvermogen en het verbeteren van de zwemtechnieken over langere afstanden.
  • C-Diploma: Het meest geavanceerde niveau. Hier leert jouw kind zwemvaardig en -veilig te zijn in verschillende wateromstandigheden. Dit niveau is vergelijkbaar met het vroegere EasySwim diploma, maar biedt een nog uitgebreidere training.

Waarom kiezen voor het Zwem ABC?


Onze lesmethode, samen met het Zwem ABC, garandeert niet alleen een hoge mate van zwemveiligheid, maar zorgt ook voor veel zwemplezier. Wij zijn ervan overtuigd dat zwemvaardigheid meer inhoudt dan alleen techniek; het draait ook om vertrouwen, veiligheid en plezier in het water.


Logo Zwemschool Amsterdam

Wat is het beste voor jouw kind?


Zwemvaardigheid is een doorlopend proces. Zelfs na het behalen van een diploma is het belangrijk dat jouw kind regelmatig blijft zwemmen. Het Zwem ABC-programma legt een solide basis, maar echte vaardigheid en veiligheid in het water worden pas bereikt door voortdurende oefening en ervaring.


Praktijkgerichte lessen

In de latere stadia van het Zwem ABC leren we kinderen omgaan met echte situaties. Ze leren bijvoorbeeld wat te doen als ze plotseling in het water vallen of hoe ze moeten handelen in een noodgeval. Door te oefenen met deze real-life scenario's, worden ze zelfverzekerder en zijn ze beter voorbereid op verschillende situaties in en rond het water.


Veiligheid eerst

Hoewel het Zwem ABC jouw kind uitstekende zwemvaardigheden biedt, blijft jouw toezicht als ouder essentieel. We moedigen alle ouders aan om altijd alert te blijven, zelfs als hun kinderen ervaren zwemmers zijn.

Bij Zwemschool Amsterdam zetten we ons in voor het bieden van kwalitatief hoogwaardige zwemlessen die zowel de veiligheid als het plezier van jouw kind garanderen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te ontdekken over het Zwem ABC en hoe wij jouw kind kunnen helpen een zelfverzekerde en veilige zwemmer te worden.